Afife Keçik

12.12.2019 1374

12-12-2019

Okulumuza adını veren Afife Keçik Hanımefendi hayatı boyunca eğitime gönül vermiştir. Afife Keçik Hanımefendi, Osman Efendi'nin eşidir. Osman Beyle evliliğinden üç erkek, iki kızı olmuştur.

Çocuklarının isimleri; Nevbihe Yüksel, Ali Mehmet ve Mahir'dir. Nebihe ve Ali isimli çocukları vefat etmiştir.

Halen hayatta olan çocukları Mehmet, Mahir ve Yüksel'dir. Annesi gibi eğitimle yakından ilgilenen çocuklarından biri de  Hayırsever İşadamı Mehmet Keçik'tir. Annesi adına Okulumuzu yaptıran Mehmet Keçik'in eğitimle ilgili hayırları devam etmekte olup, ilimizde bulunan Mehmet Keçik Ortaokulu'nu da kendi adına yaptırmıştır.

Okulumuza adını veren Afife Keçik Hanımefendiyi rahmetle anarken, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen Sayın Mehmet Keçik Beyefendiye teşekkür eder ,minnet ve şükranlarımızı sunarız.